.

Deze workshop wordt in de praktijk één op één gegeven waardoor jij de massagetechniek goed in jouw vingers krijgt. Gebaseerd op de VOETREFLEXOLOGIE, puur op het ontspannende karakter van een voetmassage. Zodat je weet wat je nog meer kunt doen met de voeten tijdens een massage zoals technieken, houding en de reflexzones van de voet.

maak een afspraak
TECHNIEKEN
Wiegen van de voet
We beginnen vervolgens met het wiegen van de voet. Ondersteun de enkel en omvat met de andere hand de bovenkant van de voet bij de tenen. Wieg deze voorzichtig heen en weer. Deze oefening is bij uitstek geschikt om de aandacht naar beneden te brengen, naar buik, benen en voeten. Het denken komt tot rust. Belangrijk is, dat je mee-ademt en met je aandacht volledig bij de oefening bent.
Het open van de voetzool
Je omvat de bovenvoet met beide handen. Vanuit het midden strijkt je aan de onderkant van de voet met beide duimen opzij, alsof je de voetzool wilt openmaken! Deze ontspanningstechniek verbreedt de voet, vergroot de oppervlak en versoepelt alle gewrichtjes. Als diverse reflexzones onder de voet pijnlijk blijken te zijn dan is dit een heel goede manier om dit gebied even te masseren.
Rotatie aan de grote teen
Deze techniek ontspant de spieren van nek en schouders. Je omvat losjes de grote teen van bovenaf met duim, wijs en middelvinger. Vervolgens maak je kleine cirkels in een rustige tempo in beide richtingen. Rotatie van de kleine tenen
Je omvat de teen losjes met duim, wijs en middelvinger en maak cirkels in beide richtingen.
Spelen met de tenen
De tenen zijn verbonden met het hoofd. Onze zintuigen worden vaak belast met indrukken, dit om even opruiming te houden in alles wat we “aan ons hoofd” hebben. Met vingers en duim met luchtige kleine bewegingen de tenen losmaken, gebruik tevens je ellebogen.
Tenen omrollen
Tenslotte kan je de tenen even omrollen. De duimen rusten tegen de wortels van de tenen. Met je vingers strijk je dwars over de tenen alsof je ze wilt omrollen. Zo rekt je aan de bovenkant de lange pezen die dikwijls gespannen staan. Je neemt spanningen weg uit de wreef en de voetboog.
Rustpauze
Af en toe een moment van rust en stilte inlassen is heel belangrijk. Je kunt de voet even vasthouden met je vingers de tenen en jouw hand ondersteunt de bal van de voet. Dit kan goed werken als iemand erg nerveus en onrustig is.
Strijkbeweging
Hier maak je gebruik van een affleurage techniek. Strijk met beide handen aan weerszijden van de voet in de richting van de knie, been en terug. De beweging is langzaam en rustig. Eventueel kleine cirkels rondom de enkel , dit geeft ontspanning in het gebied van buik en bekken.
Kloppen op de bal van de voet
Het borstgebied en de longen worden hierdoor gestimuleerd evenals de bloedsomloop. Je vormt een kommetje door duim en vingers bij elkaar te brengen en klopt luchtig op de bal van de voet.
Strekking van de achillespees
Nu kunnen we overgaan tot de strekking van de achillespees. Hierdoor ontspant de hele achterkant van het lichaam. Gebruik je hele arm vanuit de schouder. Deze beweging is vrij krachtig voor armen en schouders zoek daarom vooral je eigen comfort. Met de ene hand duw je de bal van de voet naar achteren met andere hand trekt je langs de achillespees de hak naar je toe.
Behandeling van de zonnevlechtreflex
De opslagplaats van stress. De zonnevlecht wordt als het schakelpaneel van de zenuwen beschouwd. Wanneer je druk geeft zal er altijd een gevoel van ontspanning optreden. We behandelen de voeten tegelijkertijd bij deze techniek meestal ter afsluiting van een behandeling.